ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Αν δούμε ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν την νέα μετάλλαξη θα σκεφτούμε νέα μέτρα» - Μέχρι πόσο θα έχουμε περιορισμούς στους ανεμβολίαστους

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: «Αν δούμε ότι τα εμβόλια δεν καλύπτουν την νέα μετάλλαξη θα σκεφτούμε νέα μέτρα» - Μέχρι πόσο θα έχουμε περιορισμούς στους ανεμβολίαστους

Για τη νέα μετάλλαξη «όμικρον», τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ και θα αφορούν τους ανεμβολίαστους όπως επίσης και το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της πανδημίας στο νησί, μίλησε στην ιστοσελίδα μας ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Για τη νέα μετάλλαξη «Όμικρον» που έχει χτυπήσει σε διάφορες χώρες, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας ανέφερε: «Δεν γνωρίζουμε αν τα εμβόλια μπορούν να καλύψουν την συγκεκριμένη μετάλλαξη, ούτε όμως ξέρουμε αν θα έρθει στην Κύπρο».

Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Αν επιβεβαιωθεί σε μελέτη ότι δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν τα εμβόλια, τότε θα χρειαστούμε περισσότερα μέτρα».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ανεμβολίαστων πολιτών και για τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου, ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε πως: «Δεν είναι μέτρα που θα κρατήσουν για πάντα», σημειώνοντας πως όταν καταφέρουμε να ρίξουμε τον αριθμό των κρουσμάτων θα υπάρξουν χαλαρώσεις.

Την ίδια ώρα εξέφρασε τις ανησυχίες του και για τις επόμενες μέρες, θέλοντας να «χτυπήσει» καμπανάκι σε όσους πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα και κυκλοφορούν σε διάφορες εκδηλώσεις.

Τέλος κλείνοντας ήθελε να σχολιάσει την αντίδραση πολλών πολιτών για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αναφέροντας: «Ήταν αποφάσεις της κυβέρνησης για το καλό της δημόσιας, πρέπει όλοι να τις σεβαστούμε, να τηρήσουμε όλα τα μέτρα για να επιστρέψουμε σύντομα την κανονικότητα.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top