ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι λόγοι που επιλέγει την «σιωπή» o Ανδρέας Λουρουτζιάτης – Αγοράστηκαν και 40 ipads!

Οι λόγοι που επιλέγει την «σιωπή» o Ανδρέας Λουρουτζιάτης – Αγοράστηκαν και 40 ipads!

Με προσοχή συνεχίζει τις έρευνες η αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, από ενδεχόμενες υπερπληρωμές σε εργολάβους, από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το θέμα.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Την εμφάνιση τους έκαναν, επίσης «φωνές» που καλούν τον Δήμαρχο Λάρνακας και Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων να παραιτηθεί, μετά από δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει άμεση σχέση (συνέταιρος) με εταιρεία που κέρδισε συμβόλαιο για το αποχετευτικό επί προεδρίας του στο ΣΑΛ.

Δημοσίευμα (23/07/2015), στην εφημερίδα «Πολίτης»,  αποκαλύπτει ότι η αστυνομία δεν ερευνά μόνο τα συμβόλαια της Β΄ φάσης του Αποχετευτικού, αλλά και απόφαση του Συμβουλίου για αγορά 40 ipads, πριν από το «κούρεμα» του 2013, τα οποία παραχωρήθηκαν  στα μέλη του, υπό «όχι» και τόσο διαφανή διαδικασία.

Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής κρατά τα χαρτιά και το στόμα του ερμητικά  κλειστό. Αρνείται να τοποθετεί επί όσων του καταλογίζουν, ενώ όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία την πορεία των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, Tothemaonline, ο κύριος Λουρουτζιάτης, λαμβανομένου υπόψη όσων έγιναν στην Πάφο,  επέλεξε  να κρατήσει αυτή τη στάση, θέλοντας να προφυλάξει τους οικείους του και την αξιοπρέπεια του.

Τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ κοντά στο να εκδώσει ανακοίνωση. Την  τελευταία στιγμή όμως έκανε πίσω, εφαρμόζοντας τη ρήση «η σιωπή είναι χρυσός».

Ο ίδιος, πάντως, επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα και ανάλογα με την πορεία των ερευνών,  αναμένεται να κάνει δεύτερες σκέψεις, σπάζοντας την σιωπή του και παίρνοντας αποφάσεις.

Πάντως, όπως πληροφορούμαστε, είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις αστυνομικές αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες με τη λήψη καταθέσεων και είναι στο «περίμενε» για να καταθέσει.

Τις έρευνες διεξάγει ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας.

Στις 11 Ιουλίου ανακριτές του ΤΑΕ, έκαναν «ντου» στα κεντρικά γραφεία του ΣΑΛ και κατάσχεσαν αρχεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα  από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, προς τον αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή  του ΣΑΛ,  ζητώντας  εξηγήσεις για ενδεχόμενες υπερπληρωμές σε εργολάβους, που θεωρείται ότι έγιναν με την μέθοδο των πληρωμών έναντι λογαριασμού, αλλά και έναντι απαιτήσεων του εργολάβου χωρίς να έχουν ελεγχθεί κατά πόσον δικαιολογούνταν.

Τα εν δυνάμει αδικήματα  αφορούν τρία συμβόλαια  για το αποχετευτικό της Λάρνακας, ενώ πρόκειται να ερευνηθούν άλλα δύο από τα 19 συμβόλαια που έχουν ανατεθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top