ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές προσφορές – «Τρέχουν» για ρούχα και παπούτσια οι καταναλωτές

Ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές προσφορές – «Τρέχουν» για ρούχα και παπούτσια οι καταναλωτές

Ξεκίνησαν όπως φαίνεται οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα καταστήματα δίνοντας μια ανάσα στον κόσμο από τις αυξήσεις που «καίνε» τις τσέπες τους.

Ο Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, Μάριος Αντωνίου, μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» για τα καλοκαιρινά ξεπουλήματα αλλά και για το ποια είδη είχαν την μεγαλύτερη κίνηση καθώς και πωλήσεις από τον κόσμο.

«Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά ξεπουλήματα. Η κίνηση που είδαμε κυρίως στα εμπορικά κέντρα το περασμένο Σάββατο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σε κάποιες περιπτώσεις στα εμπορικά κέντρα γινόταν το αδιαχώρητο. Είναι κάτι που μας εξέπληξε θετικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος ήρθε στην αγορά κυρίως για να δει τα ποσοστά των εκπτώσεων, και εκεί που ήταν κάτι προς το συμφέρον του προχώρησε και σε αγορά. Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή αυτή η επισκεψιμότητα να μεταφράζεται και σε τζίρο στο ταμείο», πρόσθεσε.

Όσο αφορά ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, είδη επίπλων και σπιτιού, δεν παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κίνηση.

«Εκεί που καταγράφηκε πιο ψηλή επισκεψιμότητα ήταν καθαρά στην ένδυση και μετά στην υπόδηση», σημείωσε ο κύριος Αντωνίου.  

Οι επόμενοι μήνες

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Καταγράφονται συνεχώς αυξήσεις σε βασικότατα προϊόντα. Ήδη ο δείκτης τιμών έχει σκαρφαλώσει σχεδόν σε διψήφιο αριθμό», επισήμανε ο Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου.

«Ο κόσμος είναι αρκετά μαζεμένος. Έχουν αλλάξει οι τάσεις, η συμπεριφορά του καταναλωτή. Προηγείται μια έρευνα αγοράς. Ο κόσμος μελετά τις προσφορές, ψάχνεται για τις προσφορές. Κάνει αγορές μόνο όταν τον συμφέρουν ή όταν είναι σε προσφορά. Η μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top