ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τινάχτηκε η μπάνκα στον αέρα! Mεγιστάνας που ζει στη Λεμεσό έγινε κατά 380 εκατ. ευρώ πλουσιότερος- Πώλησε πίνακα του Ντα Βίντσι σε δημοπρασία

Τινάχτηκε η μπάνκα στον αέρα! Mεγιστάνας που ζει στη Λεμεσό έγινε κατά 380 εκατ. ευρώ πλουσιότερος- Πώλησε πίνακα του Ντα Βίντσι σε δημοπρασία

Κάθε ρεκόρ για πώληση έργου τέχνης σε δημοπρασία ξεπέρασε ένας πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι για τον οποίο δόθηκαν τελικά 380 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τον πίνακα με τίτλο Salvator Mundi (Ο Σωτήρας του Κόσμου), ο οποίος είναι ένας από τους λιγότερους από 20 πίνακες του Ντα Βίντσι που έχουν διατηρηθεί και ο μοναδικός που βρίσκεται σε χέρια ιδιώτη. Ο ύψους 66 εκατοστών πίνακας χρονολογείται περίπου στο 1500 και απεικονίζει τον Χριστό να είναι ντυμένος με ρούχα της εποχής της Αναγέννησης, να έχει υψωμένο το δεξί του χέρι ενώ στο αριστερό κρατάει μια κρυστάλινη σφαίρα. Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του ήταν ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος το 2013 είχε δώσει 108 εκατ. ευρώ σε μια ιδιωτική δημοπρασία και από τότε, τον φύλασσε στην Κύπρο, και πιο συγκεκριμένα στη Λεμεσό, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτης". Σε δημοπρασία που έγινε στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Christie's, ο πίνακας πωλήθηκε έναντι 380 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία ήταν τα 100 εκατ. ευρώ. Μέσα σε περίπου 9 λεπτά - από τα συνολικά 19 της δημοπρασίας - το ποσό ξεπέρασε τα τα 240 εκατ. ευρώ γεγονός που προκάλεσε έκρηξη χαράς και χειροκροτήματα από τους παριστάμενους.      

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top