Σε σκουπιδότοπο μετακίνησε ο Τουρκικός κατοχικός στρατός τα οστά των δολοφονημένων Ασσιωτών

Σε σκουπιδότοπο μετακίνησε ο Τουρκικός κατοχικός στρατός τα οστά των δολοφονημένων Ασσιωτών

Η Διερευνητική Επιτροπή για του Αγνοουμένους (ΔΕΑ) έχει στην κατοχή της συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι δολοφονηθέντες από τον Τουρκικό στρατό Ασσιώτες μετακινήθηκαν από τον ομαδικό τάφο στο Ορνίθι στον μέχρι πρότινος χώρο απόρριψης σκυβάλων στο κατεχόμενο Δίκωμο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης η μετακίνηση των οστών έγινε από τον τουρκικό στρατό με πάσα μυστικότητα στα μέσα της δεκαετίας του '90 μεταξύ 1995 με 1996. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν Τουρκοκύπριοι μάρτυρες μετά από 20 χρόνια αποφάσισαν να λύσουν την σιωπή τους. Δυστυχώς η επιχωμάτωση καθώς και η δενδροφύτευση που έγινε στην περιοχή μετά το κλείσιμο του σκυβαλότοπου δημιουργεί δυσκολίες για να βρεθούν τα οστά των Ασσιωτών. Οι συγγενείς των Ασσιωτών ενημερώθηκαν για τα νέα τεκμήρια την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου από λειτουργό του γραφείου του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου στη ΔΕΑ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

«Θωρακίζεται» η Κύπρος με αποθέματα σιτηρών για 45 ημέρες - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Η Κυβέρνηση προχωρεί στην εξασφάλιση στρατηγικών αποθεμάτων σιτηρών, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας για περίοδο 45 ημερών, ανέφερε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε πως οι συγκεκριμένες ποσότητες, θα είναι ανεξάρτητες από τα αποθέματα που διατηρούνται για εμπορικούς σκοπούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE