ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Παιδείας: Έναρξη διαβούλευσης για διαμόρφωση νέας πολιτικής για εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία

Υπουργείο Παιδείας: Έναρξη διαβούλευσης για διαμόρφωση νέας πολιτικής για εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της κατάθεσης και σύνθεσης απόψεων από διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς και μεμονωμένα άτομα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης με στόχο τη διαμόρφωση νέας πολιτικής που θα διέπει την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες ή άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες στο Κυπριακό Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την πρόθεση του Υπουργείου να προβεί στη διενέργεια διαβούλευσης για εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης πολιτικής και νομοθεσίας, είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Καδής, στις 18 Οκτωβρίου 2017, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η νέα πολιτική θα στηρίζεται στα θετικά σημεία του υφιστάμενου συστήματος και παράλληλα, θα βελτιώνει τις όποιες αδυναμίες του. Προς το σκοπό αυτό, σημειώνεται, έχει ετοιμαστεί ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω του οποίου θα συλλεγούν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων ατόμων, αρμόδιων αρχών και οργανωμένων συνόλων. Η πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο είναι ανοικτή σε όλους και μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας https://www.surveymonkey.com/r/nea-politiki-eidikis-ekp. Το ερωτηματολόγιο θα παραμείνει διαθέσιμο μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου 2018, οπότε και η πρόσβαση θα διακοπεί, για να προχωρήσει η επεξεργασία των απαντήσεων που θα συλλεγούν. Μετά το πέρας της Δημόσιας Διαβούλευσης θα ακολουθήσουν συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων και των εμπειρογνωμόνων, που θα μετακληθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές του 2018. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top