Γκέλα ολκής για Μπάγερν και… «φωτιά» στην κορυφή! (video)

Γκέλα ολκής για Μπάγερν και… «φωτιά» στην κορυφή! (video)

Την πρώτη της ήττα με τον Γιουπ Χάινκες στην τεχνική της ηγεσία υπέστη η Μπάγερν Μονάχου, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-1 από την μαχητική Γκλάντμπαχ.

Στο «Borussia Park» η Γκλάντμπαχ φρόντισε από νωρίς να δείξει τις επιθετικές διαθέσεις της, απειλώντας στο 13′ με τον Ράφαελ να μην μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ την ασίστ του Στιντλ.

Η Μπάγερν δυσκολευόταν να διασπάσει την καλή οργανωμένη άμυνα του Σόμερ και η Γκλάντμπαχ με την εξέλιξη της αναμέτρησης αποκτούσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έβγαινε με αποφασιστικότητα στην επίθεση, αναζητώντας την κατάλληλη ευκαιρία για να σκοράρει.

Τελικώς, η στιγμή αυτή για το γκολ ήρθε από την άσπρη βούλα του πέναλτι που κέρδισε ο Αζάρ από τον Σίλε, με τον Βέλγο αδερφό του σταρ της Τσέλσι να ευστοχεί στο 39′ για το 1-0.

Η Μπάγερν έψαξε την άμεση ισοφάριση και στο 42′ έφτασε μία ανάσα από το γκολ αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημάδεψε το δοκάρι σπαταλώντας μία κλασική ευκαιρία.

Την αστοχία αυτή του Πολωνού «τιμώρησε» η Γκλάντμπαχ με τον Γκίντερ στο 44ο λεπτό να σημειώνει το 2-0, σκορ με το οποίο «έκλεισε» το πρώτο μέρος.

Μάλιστα, για να βρούμε ξανά ανάλογο προβάδισμα για αντίπαλο των Βαυαρών στο ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να ανατρέξουμε στον Ιανουάριο του 2015 και το τότε ματς με την Βόλφσμπουργκ.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν ξεκίνησε να επιτίθεται ασκώντας αφόρητη πίεση, είχε ξανά δοκάρι (Κομάν 66′) και τελικά βρήκε δίχτυα με τον Βιδάλ στο 74′.

Οι παίκτες του Χάινκες προσπάθησαν στο τέλος να ισοφαρίσουν και να πάρουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά το τελικό 2-1 χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στα «πουλάρια» που ανέβηκαν στους 24 βαθμούς και την τρίτη θέση, με την Μπάγερν Μονάχου να παραμένει πρωτοπόρος με 29 πόντους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (24/11)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 1-1 (76’ Φάλκραγκ / 24’ Ασάνο)

Σάββατο (25/11)

Ντόρτμουντ-Σάλκε 4-4 (12’ Ομπαμεγιάνγκ, 18’ Σταμπούλι (αυτ.), 20’ Γκέτσε, 25’ Γκερέιρο/ 61’ Μπουργκστάιλερ, 65’ Χαρίτ, 86’ Καλιγκούρι, 94’ Νάλντο)
Λειψία-Βέρντερ Βρέμης 2-0 (34’ Κέιτα, 86’ Μπερνάρντο)
Φράιμπουργκ-Μάιντς 2-1 (51’ Πέτερσον, 91’ Καθ / 92’ Μπέργκριν)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν 0-1 (76’ Βολάντ)
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 2-1 (51’ Γκρέγκοριτς, 78’ Φινμπόγκασον /40’ Ντίνταβι)
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 2-1 (39’ Αζάρ (πεν.), 44’ Γκίντερ /74’ Βιδάλ)

Κυριακή (26/11)

Αμβούργo-Χόφενχαϊμ (16:30)
Κολωνία-Χέρτα Βερολίνου (19:00)

Η επόμενη (14η) αγωνιστική

Παρασκευή (1/12)

Φράιμπουργκ-Αμβούργo (21:30)

Σάββατο (2/12)

Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο (16:30)
Χόφενχαϊμ-Λειψία (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη (16:30)
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ (16:30)
Μάιντς-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Σάλκε-Κολωνία (19:30)

Κυριακή (3/12)

Χέρτα Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Γκλάντμπαχ (19:00)

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βασιλικό: Υπό πίεση για τα 67 εκατ. ευρώ που ζητά η ΕΕ - Το Υπουργείο Ενέργειας περιμένει νομική συμβουλή

Βασιλικό: Υπό πίεση για τα 67 εκατ. ευρώ που ζητά η ΕΕ - Το Υπουργείο Ενέργειας περιμένει νομική συμβουλή

Σε αναμονή της νομικής συμβουλής σε σχέση με το αίτημα του χρηματοπιστωτικού οργανισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, CINEA, για επιστροφή της χορηγίας, ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκε για το τερματικό στο Βασιλικό, βρίσκεται το Υπουργείο Ενέργειας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας θα λάβει συμβουλές από τους Βρετανούς ειδικούς που τις συμβουλεύουν και «θα αποφασίσουμε πώς θα λειτουργήσουμε σαν Υπουργείο Ενέργειας, πλέον, μετά από τη νομική συμβουλή». Ερωτηθείς αν υπάρχει και το ενδεχόμενο έφεσης επί της απόφασης, ο κ. Παπαναστασίου είπε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά», αλλά πρέπει πρώτα να έχουμε τη νομική συμβουλή και στη συνέχεια να εξετάσουμε πως θα προχωρήσουμε. Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι το θέμα αυτό εξελίσσεται τον τελευταίο χρόνο και προέκυψε από καταγγελία προφανώς για την κατακύρωση της προσφοράς στην κινεζική κοινοπραξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE