Η εμβάθυνση συνεργασίας των δύο χωρών στις επαφές Προέδρου Βουλής στην Κίνα

Η εμβάθυνση συνεργασίας των δύο χωρών στις επαφές Προέδρου Βουλής στην Κίνα

Την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Κίνας συζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, στο πλαίσιο των επαφών του με πολιτειακούς αξιωματούχους της χώρας, στη Σαγκάη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Συλλούρης συνέχισε χθες την επίσκεψή του στην Κίνα, έχοντας συνάντηση με την Πρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου της Σαγκάης Yin Yicui.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευε, όπως και σε όλες του τις συναντήσεις εκτός Πεκίνου, ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων, Liang Jianquan.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρεται, η κ. Yin «σημείωσε ότι, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της χώρας της, οι στενές σχέσεις Κύπρου και Κίνας εδράζονται στην αμοιβαία στήριξη σε καίρια για την κάθε μια ζητήματα».

Στη συνέχεια «τονίστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία και βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας με πρακτικότερους τρόπους».

Στα πλαίσια αυτά, προστίθεται, «συζητήθηκαν κυρίως οι προοπτικές για τους τομείς των υποδομών, του τουρισμού, της καινοτομίας, τεχνολογίας και εκπαίδευσης».

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση ανταλλαγών επισκέψεων, εμπειρογνωμοσύνης και βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφθηκε, εξάλλου, το Εκθεσιακό Κέντρο Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Σαγκάης, όπου έτυχε ενημέρωσης για την ιστορική εξέλιξη της πόλης, την παρούσα κατάσταση υποδομών και δικτύων, όπως και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης, μέσα από την προσέγγιση «Καλύτερη Πόλη, Καλύτερη Ζωή».

Ο κ. Συλλούρης συνεχίζει και ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Κίνα, μεταβαίνοντας αύριο πρωϊ στην πόλη Γκουαγκτζού (Καντόνα).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE