ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν έβαλε την μπάλα κάτω «καθάρισε» το ματς!

Όταν έβαλε την μπάλα κάτω «καθάρισε» το ματς!

Ο Γιώργος Λεωνίδου ήταν στο «ΑΕΚ Αρένα» και παρακολούθησε την επιτυχημένη προσπάθεια της ΑΕΚ κόντρα στην Πάφο, και αναλύει όσα οδήγησαν την ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ στη νίκη, μια νίκη που ουσιαστικά ανέβασε τους «κιτρινοπράσινους» στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λεωνίδου
Επιμέλεια: Παναγιώτης Τούμπας

Αγωνιστικά η ομάδα της Λάρνακας παρουσιάστηκε στο γήπεδο ακριβώς με το ίδιο σύστημα όπως και με τον Εθνικό Άχνας, δηλαδή με το γνωστό 3-5-2, με τον Βάσκο τεχνικό να αφήνει εκτός σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα τον τραυματία Χέφελ (ήταν στην κερκίδα), βάζοντας στην θέση του τον Χουάν Τομάς.

 Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που από το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε τις πρωτοβουλίες των κινήσεων, και είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, ωστόσο το ψηλό και σωστό πρέσινγκ που άσκησαν οι ποδοσφαιριστές της Πάφου δεν έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι που θα ήθελε κυρίως στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Σπατάλησε ένα ημίχρονο…

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ ουσιαστικά σπατάλησε ένα ολόκληρο 45λεπτό χωρίς να κάνει οποιαδήποτε ουσιαστική φάση μπροστά από την εστία του Ίαν Κόπριβετς. Οι ποδοσφαιριστές του Βάσκου τεχνικού ναι μεν είχαν την κατοχή και τις πρωτοβούλιες, όμως δεν έπαιξαν ορθόδοξο ποδόσφαιρο ψάχνοντας συνεχώς με γεμίσματα και μακρινές μπαλιές να βρουν τον Φλοριάν Τολεμές κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι αμυντικοί της Πάφου να μην νιώσουν την «καυτή» ανάσα της ΑΕΚ.

Η κίνηση που άλλαξε την εικόνα…

Ο Βάσκος τεχνικός στο δεύτερο ημίχρονο βλέποντας την ομάδα του να θέλει αλλά να μην μπορεί προέβηκε σε κάποιες αλλαγές και διορθωτικές κινήσεις. Συγκεκριμένα πέρασε τον Τρουγιόλς στην θέση του Μουρίγιο κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ΑΕΚ έδειχνε να ανεβάζει συνεχώς στροφές στο παιχνίδι, έκατσε την μπάλα κάτω, με την αγωνιστική της εικόνα να αλλάζει ολοένα προς το καλύτερο.

Τρίτη και φαρμακερή…

Από την στιγμή που «πάτησε» το πόδι του στο τερέν ο Τρουγιός οι «κιτρινοπράσινοι» άρχισαν να βγάζουν «φωτιές» χάνοντας δύο καλές ευκαιρίες με τον Κόπριβετς να λέει όχι, όμως η τρίτη ευκαιρία στο 58ο λεπτό με τον μόνιμο σκόρερ του συλλόγου της Λάρνακας ήταν και φαρμακερή αφού κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού.

Κράτησε μπάλα… έκανε το παιχνίδι της!

Μετά το γκολ ήταν αναμενόμενο η πλάστιγγα να γείρει με το μέρος της ΑΕΚ. Οι «κιτρινοπράσινοι» κράτησαν την μπάλα, ροκάνισαν τον χρόνο και στο τέλος με μια βολίδα του Χόρχε Λαρένα κατάφεραν να κλειδώσουν τη νίκη. Μια νίκη η οποία μπορεί να ήρθε με σχετική δυσκολία, όμως κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική αφού με αυτή η ΑΕΚ κατάφερε να πιάσει κορυφή.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ΑΕΚ Λάρνακας ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα με την Πάφο και παράλληλα στα ψηλά της βαθμολογίας. Οι “κιτρινοπράσινοι” όμως καλούνται να αφήσουν το ματς με την νεοφώτιστη πίσω και να αρχίσουν να επικεντρώνονται στο επόμενο παιχνίδι, που είναι το εντός έδρας ντέρμπι με την Ομόνοια.

Στα θετικά είναι ότι η ΑΕΚ θα πάει στο ματς με το «τριφύλλι» με την καλύτερη ψυχολογία, και με τον αέρα της κορυφής και με τον Ιδιάκεθ να έχει όλα τα όπλα του στην φαρέτρα, καθώς κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήταν στο όριο των καρτών (βλ. Τέτε) προστατεύθηκαν στο ματς την Πάφο από τον προπονητή τους.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Έφυγε από τη ζωή ηλικιωμένη γυναίκα από θερμοπληξία - Άλλα τρία πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση

Σοφία Χατζηπαντελή: Φωτογραφίζεται φορώντας μόνο τις μπότες της και «κολάζει» τα social media



Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Φαρμακά, ανέλυσαν από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top