ΛΟΪΖΙΔΟΥ ΣΤΟΝ GUARDIAN: «Δεν έχω λάβει ποτέ δώρα από την Ρωσία εκτός από βότκα και σοκολατάκια – Λαμβάνω 4 χιλιάδες ευρώ»

ΛΟΪΖΙΔΟΥ ΣΤΟΝ GUARDIAN: «Δεν έχω λάβει ποτέ δώρα από την Ρωσία εκτός από βότκα και σοκολατάκια – Λαμβάνω 4 χιλιάδες ευρώ»

Στην εφημερίδα «Τhe Guardian», μίλησε η Ελένη Λοϊζίδου, εισαγγελέας της Δημοκρατίας, για την οποία έχει διαταχθεί και ορισθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο ερευνώντας λειτουργός για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες που έχει διαπράξει αναφορικά με ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε η ίδια με ρωσικές αρχές.

Η κα. Λοϊζίδου μιλώντας στον Guardian δήλωσε μεταξύ άλλων για το εν λόγω ζήτημα: «Είναι συνεργασία και νομίζω ότι είμαι καλή στη δουλειά μου. Δεν έχω λάβει ποτέ δώρα από τη Ρωσία εκτός περιστασιακά βότκα και μικρές σοκολάτες. Ποτέ δεν έχω ζήσει με ακριβά γούστα. Ο μισθός μου είναι μόνο € 4.000 το μήνα».

Ανάμεσα σε άλλα ισχυρίστηκε ότι είναι καθήκον της να ενημερώνει του ξένους ομολόγους της όπως πράττει άλλωστε και με τους Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους της.

Η Λοϊζίδου πρόσθεσε στον Guardian ότι θεωρεί πως η ίδια ήταν ο στόχος παραχάραξης (hack) ιδιωτικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, λέγοντας ότι είχε αγνοήσει διάφορες ειδοποιήσεις ότι ο λογαριασμός της είχε υπονομευθεί, λόγω εκκρεμούντων υποθέσεων πλουσίων Ρώσων που εκδιώχθηκαν πίσω στη Ρωσία.

Η Λοϊζίδου επεσήμανε επίσης πρόσφατες παρατηρήσεις στις οποίες επικρίνει την απόφαση της Ιντερπόλ να θεωρήσει ότι ορισμένα εντάλματα σύλληψης είχαν «πολιτικά κίνητρα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE