ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Λεμεσού: Αποφασίζεται από το Εκλογοδικείο η επανακαταμέτρηση ή όχι των ψήφων

Δήμος Λεμεσού: Αποφασίζεται από το Εκλογοδικείο η επανακαταμέτρηση ή όχι των ψήφων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη 30/11 η απόφαση του Εκλογοδικείου, στην εκλογική αίτηση για επανακαταμέτρηση  των ψήφων των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Δεκεμβρίου 2016, στο Δήμο Λεμεσού.
 

Μετά από μια διαδικασία που ξεκίνησε από τις 7 Φεβρουαρίου, με την κατάθεση της εκλογικής αίτησης από πλευράς του τέως Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου και πέντε δημοτών που στήριξαν την υποψηφιότητα του, το δικαστήριο αποφασίζει αν οι μαρτυρίες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον του, δικαιολογούν ή όχι την επανακαταμέτρηση των ψήφων στις 119 κάλπες του Δήμου της Λεμεσού.
 
Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, ο αιτητής παρουσίασε 11 μαρτυρίες εκπροσώπων του ΑΚΕΛ σε ισάριθμα εκλογικά κέντρα, μέσα από τις οποίες αμφισβητούσε τον τρόπο που καθορίζονταν τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια, θεωρώντας πως αυτό αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Η Νομική Υπηρεσία παρουσίασε, από την πλευρά της,  τους 11 προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων, εκφράζοντας τη θέση πως όλα έγιναν νομότυπα και υποδεικνύοντας πως, κατά τη διάρκεια διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων, δεν υπήρξε καμία γραπτή ένσταση από πλευράς εκπροσώπων των κομμάτων.
 
Υπενθυμίζεται πως η εξέταση της εκλογικής αίτησης θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες από την ημέρα κατάθεσης της, γεγονός που από μόνο του μπορεί ν` αποτελέσει λόγο για άσκηση έφεσης από οποιανδήποτε πλευρά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top