Επένδυση στην παιδεία και την εκπαίδευση για το 2015 που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο

Επένδυση στην παιδεία και την εκπαίδευση για το 2015 που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο

Στο €1.149.982.000 ανήλθαν το 2015 οι συνολικές δημόσιες δαπάνες στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Οι δαπάνες για την προδημοτική και προσχολική ανήλθαν το 2015 στα €63,66 εκατομμύρια, στη δημοτική στα €320,32 εκ., στη μέση εκπαίδευση στα €466,9 εκ., στην τριτοβάθμια στα €233,93 εκ., στην Ειδική εκπαίδευση στα €44,06 εκ.

Οι τρέχουσες δαπάνες που αφορούν, μεταξύ άλλων, αμοιβές διδακτικού και άλλου προσωπικού, χορηγίες και φοιτητικά δάνεια, ανήλθαν στα €1.104.689.000.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων κτίρια, οικόπεδα και έπιπλα, ανήλθαν στα €45.293.000.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Πενταμερής: Μακρύς ο δρόμος για ουσιαστικές διαπραγματεύσεις - Παραμένει «ζωντανή» η διαδικασία - Προχωράμε βήμα-βήμα

Ακόμα μια άτυπη πενταμερή διάσκεψη έλαβε τέλος, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών. Παρά το γεγονός ότι ο ΓΓ των ΗΕ προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, τα πράγματα παραμένουν στάσιμα, ωστόσο το μόνο θετικό συμπέρασμα από τη Νέα Υόρκη, είναι πως το κυπριακό παραμένει «ζωντανό» μέχρι τις λεγόμενες «εκλογές» στα κατεχόμενα, τον Οκτώβριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE