Απαγόρευση του… γύρου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Απαγόρευση του… γύρου εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Αιτία το φωσφορικό άλας, που είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί

 

 Μια είδηση που αν γίνει πραγματικότητα θα απογοητεύσει τη συντριπτική πλειοψηφία  Ελλαδιτών και Κυπρίων και αφορά τον αγαπημένο γύρο και το ντονέρ μετέδωσε το τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το ντονέρ. Ειδικότερα, υπάρχει αναφορά από την Επιτροπή Υγείας ότι χρησιμοποιείται το φωσφορικό άλας, το οποίο απαγορεύεται. Πρόκειται για ένα συστατικό επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί.

 Η υπόθεση αυτή αποτελεί μια πρωτοβουλία των Πρασίνων, που διαπίστωσαν ότι το φωσφορικό άλας χρησιμοποιείται για τη διατήρηση του κρέατος.

Ας ελπίσουμε το ενδεχόμενο να μείνει απλά στη σκέψη κάποιων καθώς ο γύρος στην Κύπρο είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φαγητό που βρίσκεται συχνά-πυκνά στις προτιμήσεις μας

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE