ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο Λονδίνο οκτώ χρόνια μετά… με πολλά κοινά στοιχεία με το 2009!

Στο Λονδίνο οκτώ χρόνια μετά… με πολλά κοινά στοιχεία με το 2009!

Την Τετάρτη πέφτει η αυλαία της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ να ταξιδεύει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Τότεναμ.

Οι μνήμες έχουν ήδη ξυπνήσει από το ιστορικό βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 2009 όπου οι γαλαζοκίτρινοι έφυγαν με το ισόπαλο 2-2 από το Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Τσέλσι.

Μετά από 8 χρόνια ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στο Λονδίνο με τα κοινά σημεία να είναι πάρα πολλά με την τότε πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχικά πάνε Λονδίνο για το φινάλε της φάσης των ομίλων όπως έγινε και το 2009.

Αγωνίζονται ξανά με Λονδρέζικη ομάδα, ενώ όπως και τότε έτσι και φέτος έχουν ελπίδες πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Είχε χάσει εντός έδρας τότε από την Τσέλσι με 1-0 το 2009 και φέτος από την Τότεναμ με 3-0 ενώ όπως και το 2009 έτσι και φέτος οι Αγγλικές ομάδες ήταν αδιάφορες βαθμολογικά στο φινάλε των ομίλων.

Παράλληλα ο ΑΠΟΕΛ έχει τους ίδιους ακριβώς βαθμούς όπως και τότε (2 βαθμοί) τους οποίους κατέκτησε με επίσης δύο ισοπαλίες.

Το 2009 είχαν 2 ισοπαλίες κόντρα στην Ατλέτικο (0-0 και 1-1) και φέτος εξήλθαν ισοόπαλοι δύο φορές με την Ντόρτμουντ (1-1 και 1-1). Έχουν μάλιστα σκοράρει μόνο 2 γκολ μέχρι την 5η αγωνιστική το 2009 κόντρα σε Ατλέτικο και Πόρτο, όπως και φέτος.

Επίσης για να προκριθεί θα πρέπει να έχει βαθμολογικό κέρδος και να ελπίζει σε ήττα της Ντόρτμουντ κάτι που ευχόταν να γίνει και το 2009 με την Ατλέτικο όταν αντιμετώπιζε την Πόρτο.

Διεκδικούν την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους βαθμούς (δύο βαθμοί) με τον αγώνα να διεξάγεται όπως και το 2009 στην Μαδρίτη. Τότε η Ατλέτικο υποδεχόταν την Πόρτο ενώ φέτος η Ρεάλ φιλξενεί την Ντόρτμουντ.

Φυσικά αυτό που εύχεται ο ΑΠΟΕΛ να γίνει μετά τα τόσα κοινά σημεία που έχουν οι πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2009 και το 2017 είναι το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό.

Να συνδυάσει θετικό αποτέλεσμα με πρόκριση κάτι που θα σημαίνει μια ακόμα τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη για τους γαλαζοκίτρινους.

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top