Δεκτός από τους ομολόγους του στο βρετανικό κοινοβούλιο έγινε ο Πρόεδρος της Βουλής

Δεκτός από τους ομολόγους του στο βρετανικό κοινοβούλιο έγινε ο Πρόεδρος της Βουλής

έξοδος της Βρετανίας από τη ΕΕ και ο ρόλος της Κοινοπολιτείας, όπως επίσης το Κυπριακό και διμερή θέματα συζητήθηκαν κατά τις χωριστές συναντήσεις που είχε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης με τον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκαου και με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής των Λόρδων λόρδο ΜακΦολ.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε στους συνομιλητές του πως κατά τις επαφές που έχει στο Λονδίνο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κοινοπολιτεία στη μετά το Brexit εποχή.

Όπως σημείωσε, δεν θεωρεί πως η Κοινοπολιτεία μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο της ΕΕ, αλλά μπορεί να αποτελέσει το πλαίσιο μίας σειράς λειτουργιών που θα αφορούν τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Κύπρου.

Επισήμανε την κυπριακή πρωτοβουλία για εμβάθυνση του διαλόγου συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Κοινοπολιτείας και σημείωσε την ανάγκη ευρύτερης πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των 52 χωρών μελών του Οργανισμού.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, o κ. Συλλούρης αντάλλαξε απόψεις και εκτιμήσεις με τους συνομιλητές του επί της προόδου της πορείας προς την έξοδο της Βρετανίας από την ενωμένη Ευρώπη.

Ως προς το Κυπριακό παρέθεσε τις ελληνοκυπριακές θέσεις με έμφαση στην ανάγκη κατάργησης ως εγγυήσεων και αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE