ACCEPT-ΛΟΑΤ: «Καθαρά ομοφοβικός ο λόγος της ακύρωσης» - «Φίμωση της τέχνης και παραβίαση δικαιωμάτων των πολιτών» - Δηλώσεις Γραμματέα

ACCEPT-ΛΟΑΤ: «Καθαρά ομοφοβικός ο λόγος της ακύρωσης» - «Φίμωση της τέχνης και παραβίαση δικαιωμάτων των πολιτών» - Δηλώσεις Γραμματέα

«Καθαρά ομοφοβικός ο λόγος της ακύρωσης της παράστασης», ανέφερε στο ThemaOnline, o Γραμματέας της οργάνωσης «Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου», Αλέξανδρος Ευσταθίου.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρας για μη παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου για την παράσταση του ΘΟΚ «Cock», το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Γραμματέα της «Accept ΛΟΑΤ» ο οποίος μίλησε για φίμωση της τέχνης με την ακύρωση της παράστασης.


Ακόμη, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι δεν γίνεται ένα δημοτικό συμβούλιο να υποκύπτει σε τέτοιες πιέσεις, έστω και αν αυτές έρχονται από ομάδα πολιτών, να ακυρώνει μια παράσταση για καθαρά ομοφοβικούς λόγους.

Μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της «Accept ΛΟΑΤ», μίλησε για διαιώνιση αρνητικών προτύπων και εικόνας των ΛΟΑΤ ατόμων και εξήγησε λέγοντας ότι, «στην τηλεόραση και το θέατρο βλέπουμε μόνο ΛΟΑΤ καρικατούρες», θέλοντας έτσι να αναδείξει το πρόβλημα της μη αποδοχής των ατόμων με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, από μερίδα του πληθυσμού και καλλιτεχνικού κόσμου.

«Υπάρχουν και ΛΟΑΤ άτομα στη Σωτήρα, όπως επίσης και ετερόφυλοι πολίτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την παράσταση» είπε ο κ. Ευσταθίου και τόνισε ότι υπάρχει θέμα παραβίασης των δικαιωμάτων αυτών των πολιτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ισραηλινά μαχητικά θα πετάξουν πάνω από την Τεχεράνη, λέει ο Νετανιάχου - Tο Ιράν προειδοποιεί για «πιο σοβαρά» πλήγματα

Ισραηλινά μαχητικά θα πετάξουν πάνω από την Τεχεράνη, λέει ο Νετανιάχου - Tο Ιράν προειδοποιεί για «πιο σοβαρά» πλήγματα

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή, όπου η κατάσταση για δεύτερη ημέρα παρέμεινε οριακή. Το Ισραήλ έπληξε το Ιράν και το Ιράν το Ισραήλ, ενώ συνεχίστηκαν οι απειλές.

BEST OF TOTHEMAONLINE