Οκταήμερη κράτηση σε 37χρονο για υπόθεση λαθρομεταναστών στον Κάτω Πύργο

Οκταήμερη κράτηση σε 37χρονο για υπόθεση λαθρομεταναστών στον Κάτω Πύργο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας προσήχθη την Τετάρτη 6/12 ο 37χρονος που συνελήφθη χθες σχετικά με την άφιξη μεταναστών με θαλάσσιο σκάφος στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον του διερευνάται υπόθεση συνδρομής και βοήθειας σε υπηκόους τρίτης χώρας για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς σκάφους.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 8.50 το βράδυ της Δευτέρας έγινε αντιληπτό από μέλη της Αστυνομίας θαλάσσιο σκάφος να πλέει ανοικτά στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Κάτω Πύργου, κατευθυνόμενο προς Κάτω Πύργο.



Γύρω στις 11.50 το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομική άκατος που είχε αποπλεύσει νωρίτερα από το λιμάνι Κάτω Πύργου, εντόπισε θαλάσσιο σκάφος να πλέει στα δύο ναυτικά μίλια βόρεια του Πύργου, μεταφέροντας όπως διαπιστώθηκε μετανάστες.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από την αστυνομική άκατο στο λιμάνι Κάτω Πύργου περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, την Τρίτη.

Στο σκάφος επέβαιναν 33 άνδρες, μία γυναίκα και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο, στον οποίο μετέβησαν μέλη των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Δημοκρατίας και μέλη της Πολιτικής Άμυνας για παροχή βοήθειας.

Το ΤΑΕ Μόρφου διερευνά την υπόθεση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

«Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια στη Γενεύη» - Ολοκληρώθηκε η διακαναλική συνέντευξη του ΠτΔ

Είμαστε πανέτοιμοι για όλα τα σενάρια και πάμε στη Γενεύη με ένα και συγκεκριμένο στόχο, την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την ανάληψη της Προεδρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE