Επικρίνει τον Τραμπ ο Ερντογάν πριν αναχωρήσει για Αθήνα

Επικρίνει τον Τραμπ ο Ερντογάν πριν αναχωρήσει για Αθήνα

Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ιερουσαλήμ ισοδυναμεί με ρίξιμο της περιοχής σε κλοιό φωτιάς, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναχωρώντας για την Αθήνα ενώ για την επίσκεψή του στην Ελλάδα έκανε μια μικρή αναφορά λέγοντας απλώς ότι θα έχει σήμερα συνομιλίες με την Αθήνα και την Παρασκευή 08/12 θα πάει στη Δυτική Θράκη.

“Ασφαλώς σήμερα πάω στην Ελλάδα. Θα έχουμε συνομιλίες στην Αθήνα. Από εκεί αύριο θα πάω στη Δυτική Θράκη και θα συναντηθούμε με τους εκεί αδελφούς μας”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην ομιλία του ωστόσο στο αεροδρόμιο επικεντρώθηκε στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ ενώ το πλήθος στο οποίο απευθυνόταν φώναζε το σλόγκαν “Κάτω το Ισραήλ”.

«Όταν κάνεις ένα τέτοιο βήμα είναι σαν να οδηγείς ειδικά αυτή την περιοχή σε έναν κλοιό φωτιάς. ‘Ει Τραμπ, ποιος είναι ο σκοπός σου; Τι είδους προσέγγιση είναι αυτή; Οι πολιτικοί ηγέτες δεν υπάρχουν για να ανακατεύουν αλλά για να συμφιλιώνουν. Αν ο κύριος Τραμπ λέει ‘εγώ είμαι δυνατός, επομένως έχω δίκιο’, κάνει λάθος. Το να είσαι δυνατός δεν σημαίνει ότι έχεις δίκιο. Αυτός που έχει δίκιο είναι δυνατός. Αυτό πρέπει να ξέρει».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε επίσης ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάπα και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.