Έξι μήνες φυλάκιση για αρχαιοκάπηλο στα κατεχόμενα

Έξι μήνες φυλάκιση για αρχαιοκάπηλο στα κατεχόμενα

Με έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από «δικαστήριο» στα κατεχόμενα άτομο το οποίο στην κατοχή του είχε αρχαιότητες αξίας πέραν των 35 χιλιάδων ευρώ, και το οποίο συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της ψευδοαστυνομίας, κοντά στο κατεχόμενο χωριό Στύλλοι της επαρχίας Αμμοχώστου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά την ανακοίνωση της απόφασης του ο «δικαστής» καταδίκασε την παράνομη εμπορία αρχαιοτήτων, λέγοντας ότι πράξεις σαν αυτήν καταστρέφουν την πολιτιστική κληρονομιά και την αφανίζουν.

Είπε ακόμα ότι τέτοιου είδους εγκλήματα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, και ανακοίνωσε την απόφαση όπως ο ύποπτος φυλακιστεί για τρεις μήνες για παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων και έξι μήνες για παράνομη κατοχή τους. Οι ποινές συντρέχουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πέραν των 20 αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή του καταδικασθέντα ανήκουν στην γεωμετρική εποχή και η αξία τους ανέρχεται πέραν των 35 χιλιάδων ευρώ.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE