Έβαλαν «κατά λάθος» τουρκικό ύμνο και φωτογραφίες των κατεχομένων σε ομιλία Ελληνοκυπρίων μαθητών – Έντονη αντίδραση νεαρού - VIDEO

Έβαλαν «κατά λάθος» τουρκικό ύμνο και φωτογραφίες των κατεχομένων σε ομιλία Ελληνοκυπρίων μαθητών – Έντονη αντίδραση νεαρού - VIDEO

Έβαλαν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας και πρόβαλαν εικόνες από τα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης Ελληνοκυπρίων μαθητών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ελληνοκύπριος μαθητής που βρισκόταν στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μαζί με άλλους 2 συμμαθητές του, δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο Facebook εκφράζοντας έτσι τη λύπη του για το σοβαρό περιστατικό , παρά της απολογίες των λειτουργών του ευρωκοινοβουλίου.

Όπως αναφέρει στο σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο ο μαθητής, το περιστατικό σημειώθηκε όταν Ελληνοκύπριοι μαθητές ήταν έτοιμοι να ανέβουν στο βήμα και να μιλήσουν για την Κύπρο, αντιπροσωπεύοντας την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, ο νεαρός ελληνοκύπριος ζήτησε από τους υπεύθυνους ζήτησε να ξαναγίνει όλη η παρουσίαση με τον σωστό ύμνο και φωτογραφίες, κάτι που έγινε όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

Αυτούσιο το σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο:

"Με την δημοσίευση αυτού του βίντεο θα ήθελα να εκφράσω την βαθύτατη λύπη μου για αυτό που έγινε σήμερα στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο , η Κυπριακή αποστολή με έμενα και άλλο 2 παιδιά ήταν έτοιμη να βγει να πει και να μιλήσει για την Κύπρο αντιπροσωπεύοντας την ελληνική πλευρά , οι κύριοι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου έβαλαν τον εθνικό ύμνο της Τουρκιάς και προβάλαν φωτογραφίες από τα κατεχόμενα και την σημαία της Τουρκιάς. Αυτό φυσικά δεν θα το αφήναμε να περάσει έτσι ασχέτως από τις απολογίες των διαχειριστών του ευρωκοινοβουλίου που μόνη τους έγνοια είναι η τουρκοποίηση της Κύπρου. Έτσι έλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω να ξαναγίνει όλη η παρουσίαση με τον σωστό εθνικό ύμνο και τις σωστές φωτογραφίες της Κύπρου. Όμως δεν θα μπορούσα άπλα να το αφήσω έτσι. Μιλώντας με όλο το ελληνικό στοιχείο και έχοντας υπό πλήρη γνώση την ιστορία του ελληνισμού που κουβαλάμε μέσα μας εξέφρασα την άποψη μ για αυτό που συνέβη την πρώτη φορά πριν ξεκινήσουμε να ξανακάνουμε την ομιλία . Έλληνα , ξεσηκώσου , υποστήριξε τα ιδανικά σου, ζήτα δικαιοσύνη !"

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο μαθητής:

Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Ισχυρή βούληση για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό μετέφερε ο ΥΠΕΞ στον ΓΓ ΟΗΕ

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μετέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη.