Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν ακολούθησε τα όσα συμφώνησαν σε διπλωματικό επίπεδο οι δύο χώρες, αφού ο Ερντογάν παρά το ότι δεν είχε συμφωνηθεί κάποια ανοιχτή ομιλία στο σχολείο, αυτός επέμενε να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Σύμφωνα με ελλαδικά Μ.Μ.Ε. Αθήνα και Άγκυρα είχαν συμφωνήσει ο Ερντογάν να μιλήσει σε μέλη της μουσουλμανική μειονότητας μόνο σε συγκέντρωση εντός κλειστού χώρου.
Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και φαίνεται να του ανέφερε «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε».
Σαν να μην συνέβη τίποτα, ο Τούρκος Πρόεδρος πήρε τελικά το μικρόφωνο, αμέσως μετά την παρέμβαση Αμανατίδη και προχώρησε σε σύντομη ομιλία προς το πλήθος.
Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος
*Φωτογραφία από Πρώτο Θέμα