ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΕΛΛΑΔΑ: Δεν έλαβε υπόψιν τον Έλληνα υφυπουργό - «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΕΛΛΑΔΑ: Δεν έλαβε υπόψιν τον Έλληνα υφυπουργό  - «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε»

Για μίνι διπλωματικό επεισόδιο, κάνουν λόγο ελλαδικά ΜΜΕ κατά την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο της Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» μετά την επίσκεψη στο τζαμί, την Παρασκευή 8.12.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν ακολούθησε τα όσα συμφώνησαν σε διπλωματικό επίπεδο οι δύο χώρες, αφού ο Ερντογάν παρά το ότι δεν είχε συμφωνηθεί κάποια ανοιχτή ομιλία στο σχολείο, αυτός επέμενε να μιλήσει στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με ελλαδικά Μ.Μ.Ε. Αθήνα και Άγκυρα είχαν συμφωνήσει ο Ερντογάν να μιλήσει σε μέλη της μουσουλμανική μειονότητας μόνο σε συγκέντρωση εντός κλειστού χώρου.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και φαίνεται να του ανέφερε «Άλλα έχουμε συμφωνήσει κ. Πρόεδρε».

Σαν να μην συνέβη τίποτα, ο Τούρκος Πρόεδρος πήρε τελικά το μικρόφωνο, αμέσως μετά την παρέμβαση Αμανατίδη και προχώρησε σε σύντομη ομιλία προς το πλήθος.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

*Φωτογραφία από Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Δύο τα διατάγματα για ανακλήσεις οχημάτων - Τι προνοούν - Πόσα οχήματα ακινητοποιούνται

Δύο τα διατάγματα για ανακλήσεις οχημάτων - Τι προνοούν - Πόσα οχήματα ακινητοποιούνται

Σε ανακοινώσεις των διαταγμάτων για ανακλήσεις οχημάτων προβένει αυτή την στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης. Δείτε live όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE