ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς υποστήριξε ότι η Πάουελ ανέκαθεν σκόπευε να μείνει μόνο έναν χρόνο στη θέση αυτή και κατόπιν να επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει "να στηρίζει την ατζέντα του Προέδρου και την πολιτική του για τη Μέση Ανατολή". Η Πάουελ ενδέχεται να είναι ένα από τα πολλά στελέχη της ομάδας του προέδρου που θα αποχωρήσουν στις αρχές του έτους.
Παρόμοιες εικασίες διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα για τον Υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον -που λέγεται ότι θα αντικατασταθεί από τον νυν διευθυντή της CIA Τζο Πομπέο- και για τον κορυφαίο σύμβουλο του Τραμπ σε οικονομικά ζητήματα Γκάρι Κον. Η Πάουελ είχε συνεργαστεί στενά με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Χ.Ρ. Μακμάστερ ,ενώ συμμετείχε και στις διπλωματικές αποστολές του Τζάρεντ Κούσνερ, του συμβούλου και γαμπρού του Τραμπ, στη Μέση Ανατολή.
"Η Ντίνα έχει κάνει φανταστική δουλειά για την κυβέρνηση και υπήρξε αξιοσέβαστο μέλος της ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής ομάδας. Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειές μας", σημείωσε ο Κούσνερ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις