Σάλος στην Ελλάδα: Έδωσαν μεσημεριανό συσσίτιο με σκουλήκια σε νεοσύλλεκτους φαντάρους

Σάλος στην Ελλάδα: Έδωσαν μεσημεριανό συσσίτιο με σκουλήκια σε νεοσύλλεκτους φαντάρους

άλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες νεοσύλλεκτων φαντάρων ότι τους χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο με… σκουλήκια.

ύμφωνα με τις καταγγελίες των φαντάρων στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου στις 6-12-2017 του χορηγήθηκε μεσημεριανό συσσίτιο το οποίο περιελάμβανε κοτόσουπα, στην οποία όμως βρέθηκαν σκουλήκια.

Μάλιστα οι καταγγελίες των φαντάρων έφτασαν μέχρι και τη Βουλή, καθώς 4 βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα αυτό στον αρμόδιο υπουργό.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση του ΚΚΕ, «άμεση ήταν η αντίδραση των φαντάρων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία και ομαδικά εγκατέλειψαν το εστιατόριο».

Κατά την ίδια την καταγγελία το περιστατικό επιβεβαίωσαν και οι παρόντες αξιωματικοί της μονάδας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

«Η διοίκηση γνώριζε τα προβλήματα στο συσσίτιο, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες, φαντάροι είχαν επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την κακή ποιότητά του. Ωστόσο η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εξακολούθησε να υπάρχει με αποκορύφωμα την ύπαρξη συσσιτίου με σκουλήκια», αναφέρει το ΚΚΕ στην ερώτησή του και συνεχίζει:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες, αφού συχνά γίνονται καταγγελίες από στρατιώτες και άλλων μονάδων της χώρας, για την κακή ποιότητα των συσσιτίων. Η κυβέρνηση δαπανά αρκετά δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες. Δεν διστάζει όμως να κάνει διαρκώς περικοπές στα κονδύλια, σχετικά με την ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση της στρατευμένης νεολαίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να είναι συχνά τα φαινόμενα της απαράδεκτης και λειψής ποσότητας και ποιότητας των συσσιτίων, που τα στρατόπεδα χορηγούν στους στρατευμένους νέους».

Κατόπιν όλων αυτών το ΚΚΕ ερωτά του αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη βελτίωση της κατάστασης του συσσιτίου στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου;

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε γενναία αύξηση των κονδυλίων με σκοπό την βελτίωση συνολικότερα της ποιότητας και της ποσότητας των συσσιτίων που παρέχονται στα στρατόπεδα;

 

Από Star.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE