Συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του νέου έτους – Στο μυαλό όλων η 28η Ιανουαρίου και η επόμενη κυβέρνηση που θα τον υλοποιήσει

Συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του νέου έτους – Στο μυαλό όλων η 28η Ιανουαρίου και η επόμενη κυβέρνηση που θα τον υλοποιήσει

Με σαφή «προεκλογικό» προσανατολισμό άρχισε (10:00, 11/12) η συζήτηση των κρατικών προϋπολογισμών του 2018 που ολοκληρώνεται την Τετάρτη (13/12) με την ψηφοφορία του νομοθετικού σώματος.


Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Με ενδιαφέρον αναμένονταν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ήταν προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 10:00. Κοινό μυστικό είναι σαφώς η ανάγκη και η θέληση όλων για «προεκλογικές» ομιλίες, καθώς επηρεάζεται η στρατηγική και του κυβερνώντος ΔΗΣΥ, μα και των αντιπολιτευόμενων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας Πολιτών, Αλληλεγγύης, Οικολόγων και ΕΛΑΜ από τη σημαντική εκλογική μάχη του Ιανουαρίου.


Η συζήτηση στη βουλή, λοιπόν, κρίνεται ως πρόβα τζενεράλε για το τι πρόκειται να ακολουθήσει την επόμενη πενταετία, όσον αφορά τα οικονομικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι κομματικοί αρχηγοί και οι βουλευτές, αφενός θα μιλούν έναντι του σώματος ενώ αφετέρου θα έχουν την προσοχή στραμμένη στους ψηφοφόρους και κυρίως στους αναποφάσιστους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παραιτείται ο Χαραλάμπους μετά το επίμαχο βίντεο : «Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Παραιτείται ο Χαραλάμπους μετά το επίμαχο βίντεο : «Δεν θα επιτρέψω να εργαλειοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία»

Με δημόσια τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημοσιοποίησε την παραίτηση του. Παρεμβαίνει για πρώτη φορά μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις και οι αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος και η Κυβέρνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE