Συμφωνία για την Κόσιη – Πέραν των 17 εκατομμυρίων στα ταμεία της Helector

Συμφωνία για την Κόσιη – Πέραν των 17 εκατομμυρίων στα ταμεία της Helector

Καλύτερη τιμή για το κράτος εξασφάλισε το κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας που διαπραγματεύτηκε με τη Helector για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κόσιη.


Συγκεκριμένα, η τιμή χρέωσης για όλα τα σκουπίδια θα μειωθεί στα 36 ευρώ ανά τόνο, από τα 36,50 που είχε συμφωνηθεί προηγούμενα. Επίσης, η τιμή χρέωσης για όλες τις εισερχόμενες ποσότητες των σύμμεικτων απορριμμάτων μειώνεται στα 39,90 ευρώ ανά τόνο από τα 64 ευρώ που είναι σήμερα.


Όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος για να εφαρμοστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική, η κυβερνητική πλευρά έχει δεσμευτεί να καταβάλει στη Helector πέραν των 17 εκατομμυρίων ευρώ για δεδουλευμένα από την 1η Ιανουαρίου 2015.


Πάντως, 120.000 τόνοι αποβλήτων θα καταλήγουν από την επαρχία Λευκωσίας στο εργοστάσιο της Κόσιης, ούτως ώστε να επιτευχθεί σταδιακά το κλείσιμο του Κοτσιάτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE