Συμφωνία για την Κόσιη – Πέραν των 17 εκατομμυρίων στα ταμεία της Helector

Συμφωνία για την Κόσιη – Πέραν των 17 εκατομμυρίων στα ταμεία της Helector

Καλύτερη τιμή για το κράτος εξασφάλισε το κλιμάκιο του Υπουργείου Γεωργίας που διαπραγματεύτηκε με τη Helector για τη διαχείριση των αποβλήτων στην Κόσιη.


Συγκεκριμένα, η τιμή χρέωσης για όλα τα σκουπίδια θα μειωθεί στα 36 ευρώ ανά τόνο, από τα 36,50 που είχε συμφωνηθεί προηγούμενα. Επίσης, η τιμή χρέωσης για όλες τις εισερχόμενες ποσότητες των σύμμεικτων απορριμμάτων μειώνεται στα 39,90 ευρώ ανά τόνο από τα 64 ευρώ που είναι σήμερα.


Όπως αναφέρει ο κυπριακός τύπος για να εφαρμοστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική, η κυβερνητική πλευρά έχει δεσμευτεί να καταβάλει στη Helector πέραν των 17 εκατομμυρίων ευρώ για δεδουλευμένα από την 1η Ιανουαρίου 2015.


Πάντως, 120.000 τόνοι αποβλήτων θα καταλήγουν από την επαρχία Λευκωσίας στο εργοστάσιο της Κόσιης, ούτως ώστε να επιτευχθεί σταδιακά το κλείσιμο του Κοτσιάτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

ΠτΔ: Μεγάλες αλλαγές στο επίδομα τέκνου – 17.000 νέες οικογένειες στους δικαιούχους

Σημαντικές αλλαγές στο Επίδομα Τέκνου, με αύξηση του ύψους της παροχής και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με στόχο την ενίσχυση περισσότερων οικογενειών και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE