Οικολόγοι και Μυλωνάς «σημαδεύουν» τα ωφελήματα πρώην Προέδρων – Απολαμβάνουν €290.000 για ιδιαιτέρα γραμματέα και κρατική λιμουζίνα

Οικολόγοι και Μυλωνάς «σημαδεύουν» τα ωφελήματα πρώην Προέδρων – Απολαμβάνουν €290.000 για ιδιαιτέρα γραμματέα και κρατική λιμουζίνα

Γιώργος Περδίκης, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και Παύλος Μυλωνάς αξιώνουν με κοινή τους τροπολογία την κατάργηση των ωφελημάτων των πρώην προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη


Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν άλλων κοινών τροπολογιών, το Κίνημα Οικολόγων σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο βουλευτή Παύλο Μυλωνά, προσπαθούν κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 να «χτυπήσουν» ωφελήματα ύψους €290.000 που αφορούν παραχώρηση κρατικής λιμουζίνας και επιδόματος για την απασχόληση ιδιαιτέρας γραμματέως και προστίθενται στις συντάξεις των έξι εν ζωή πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και της Βουλής.


Τα ωφελήματα αυτά απολαμβάνουν σήμερα οι Γιώργος Βασιλείου, Δημήτρης Χριστόφιας, Βάσος Λυσσαρίδης, Αλέξης Γαλανός, Μάριος Καρογιάν και Γιαννάκης Ομήρου, ενώ σε περίπτωση που δεν επανεκλεγεί, θα προστεθεί στον κατάλογο και ο Νίκος Αναστασιάδης από την 1η Μαρτίου 2018, για να μπαίνουν στον λογαριασμό και αυτού τα €3.020 μηνιαία. 


Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Περδίκης επιχείρησε και το 2013 να περάσει τροπολογία για το εν λόγω κονδύλι –τότε ύψους €283.000– κάτι που όμως απορρίφθηκε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όπως αναμένεται, την ίδια τύχη θα έχει και η τροπολογία των Περδίκη, Θεοπέμπτου, Μυλωνά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Απαντά σε Νικόλα ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία διγλωσσία της Κυβέρνησης» - Η ελπίδα του για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν

Απαντά σε Νικόλα ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία διγλωσσία της Κυβέρνησης» - Η ελπίδα του για τη συνάντηση με Έρχιουρμαν

Στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, στις εξελίξεις στο Κυπριακό και στην αυριανή μετάβαση του στο Ισραήλ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της Παρουσίασης των Προτεραιοτήτων της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στα Λεύκαρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE