Σκοτώθηκαν 23 άμαχοι σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Σκοτώθηκαν 23 άμαχοι σε επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού στη Συρία

Είκοσι τρεις άμαχοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν την Τετάρτη 13/12 σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια σε ένα χωριό που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

Η ΜΚΟ τόνισε ότι οι επιδρομές έγιναν από αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, που στηρίζει μια επιθετική εκστρατεία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), μιας συμμαχίας κυρίως κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην επαρχία αυτή.
 
"Είκοσι τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους οχτώ παιδιά και έξι γυναίκες, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο χωριό Τζερζί", ανέφερε το Παρατηρητήριο. Τα θύματα, όλα μέλη της ίδιας οικογένειας, κρυβόντουσαν σε ένα σπίτι, αφού είχαν δραπετεύσει από μάχες σε ένα κοντινό χωριό.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.