Γυναίκα καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης επειδή γέννησε νεκρό μωρό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Γυναίκα καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης επειδή γέννησε νεκρό μωρό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

em>Η απόφαση του Δικαστηρίου στο Ελ Σαλβαδόρ να αναβάλλει την ακρόαση μιας γυναίκας η οποία πέρασε μια δεκαετία πίσω από τη φυλακή επειδή γέννησε νεκρό μωρό, είναι εξωφρενική και απαράδεκτη σημείωσε η Διεθνής Αμνηστία.

«Η Teodora περίμενε 10 χρόνια για να σταθεί πάλι ενώπιον του δικαστηρίου που την έστειλε στη φυλακή επειδή το έμβρυό της γεννήθηκε νεκρό το 2007, αλλά οι δικαστές δεν ήταν έτοιμοι να διορθώσουν αυτή την απόλυτη αδικία»δήλωσε ο Erika Γκεβάρα-Rosas, Υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Αμερική.

«Αντί να τιμωρήσουν τη Θεοδώρα που είναι γυναίκα, οι αρχές στο Ελ Σαλβαδόρ πρέπει να εξετάσουν τον εξωφρενικό νόμο κατά της άμβλωσης και να λάβουν άμεσα μέτρα για να τον καταργήσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Teodora το 2007, γέννησε νεκρό έμβρυο αφού εμφάνισε αβάσταχτους πόνους στη δουλειά της.

Η αστυνομία τη συνέλαβε τη στιγμή που ήταν σε μια λίμνη αίματος. Στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 30χρόνια φυλάκισης κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αποφασίστηκε η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό μέχρι την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

img class="single-image" src="https://www.tothemaonline.com/img/path/ca302b6a-0870-4292-92d3-80be30dd94ae_471cdb0900000578-5159571-image-m-50-1512740352040-1513181895.jpg" alt="" width="500" />

strong>Aπό Star.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Ανακοινώνει αποφάσεις για τις πυρκαγιές τα επόμενα 24ωρα ο ΠτΔ - Μελετά τις εκθέσεις

Εντός των επόμενων 24ωρων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα, μετά και τη λήψη των σχετικών εκθέσεων αναφορικά με τις  καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

BEST OF TOTHEMAONLINE