Ρωσία: Οκτώ χρόνια κάθειρξη σε πρώην υπουργό Οικονομικών – Απέσπασε δωροδοκία €2 εκατομμυρίων με εκβιασμό

Ρωσία: Οκτώ χρόνια κάθειρξη σε πρώην υπουργό Οικονομικών – Απέσπασε δωροδοκία €2 εκατομμυρίων με εκβιασμό

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάγεφ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος ότι απέσπασε με εκβιασμό δωροδοκία δύο εκατομμυρίων δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της πετρελαϊκής εταιρείας «Rosneft».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ουλιουκάγεφ καταδικάστηκε επίσης σε καταβολή προστίμου μεγαλύτερου των 130 εκατομμυρίων ρουβλιών (1.9 εκατομμύρια ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταδικαστείς τέως υπουργός απέσπασε τα χρήματα σε ταξίδι εργασίας στη Γκόα της Ινδίας, έπειτα από έγκριση της πώλησης στην εταιρεία Rosneft του Ιγκόρ Σέτσιν, μεριδίου που κατείχε η κυβέρνηση στην πετρελαϊκή εταιρεία Bashneft.

Πάντως, ο Ουλιουκάγεφ αποδέχτηκε ότι ζήτησε και αποδέχθηκε τη δωροδοκία στις 14 Νοεμβρίου 2016, αλλά κατά την τελική ακροαματική συνεδρίαση είχε δηλώσει πως είναι «θύμα μιας τερατώδους και ωμής προβοκάτσιας».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE