Στα χέρια της Αστυνομίας ο «ψεύτικος Χριστόφιας» - Έδωσε 22χρονο στις κυπριακές αρχές το Facebook - VIDEO

Στα χέρια της Αστυνομίας ο «ψεύτικος Χριστόφιας» - Έδωσε 22χρονο στις κυπριακές αρχές το Facebook - VIDEO

Στα χέρια της Αστυνομίας, 22χρονος αλλοδαπός κάτοικος Πάφου, ο οποίος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ενώ ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι έφτιαξε το ψεύτικο προφίλ.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sigma, την Δευτέρα 18/12, η Αστυνομία κατόπιν σχετικού αιτήματος, έλαβε από το Facebook, στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα του ατόμου που έφτιαξε το ψεύτικο προφίλ.


Ανακρινόμενος ο 22χρονος αλλοδαπός, παραδέχθηκε ότι δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ του πρώην Προέδρου πριν πέντε χρόνια, χρησημοποιόντας το όνομα «Δημήτρης Χριστόφιας», όπως επίσης προσωπικά του στοιχεία και φωτογραφία του.

Από πλευράς Αστυνομίας, έχει ετοιμαστεί ποινικός φάκελος με παραλήπτη τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, έτσι ώστε να αποφασιστεί αν δικαιολογείται ή όχι η άσκηση ποινικής δίωξης.


Ο 22χρονος, πιθανόν να αντιμετωπίσει κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της πλαστογραφίας ηλεκτρονικών δεδομένων.


Ο νεαρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε το προφίλ για να στηρίξει πολίτικά τον πρώην Πρόεδρο και όχι να τον πλήξη, παρόλο που στη συνέχεια το χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφήμισης κατασκοπευτικών προϊόντων.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.