Tροποποιητικό νομοσχέδιο για τον περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Νόμο ενέκρινε το Υπουργικό

Tροποποιητικό νομοσχέδιο για τον περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος Νόμο ενέκρινε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή (σ.σ. 19/12) του συνεδρία, ενέκρινε Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τον περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών Νόμο, το οποίο έχει υποβληθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για εξέταση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών , το νομοσχέδιο αφορά πρόσωπα στα οποία λάμβαναν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου όταν δημιουργήθηκε το Μητρώο Κοινωνικών Παροχών τον Ιούλιο 2014 και, παρά τη γραπτή ενημέρωση για την υποχρέωσή τους όπως υποβάλουν τη σχετική αίτηση, δεν υπέβαλαν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας που έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2014.

Βάσει των διατάξεων του προτεινόμενου νομοσχεδίου, τα πρόσωπα αυτά θα έχουν ξανά τη δυνατότητα να υποβάλουν, εάν επιθυμούν, τη σχετική αίτηση για το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου μέχρι και τις 31/12/2018 και να αξιολογηθούν με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν κατά τη λήξη της αρχικής προθεσμίας, όπως και όλοι οι άλλοι δικαιούχοι του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχου.

Με το νομοσχέδιο, τίθενται οι ασφαλιστικές δικλείδες, έτσι ώστε το δικαίωμα αυτό να μην δοθεί σε όσους αποξένωσαν μεγάλα ποσά καταθέσεων και να λαμβάνουν επίδομα που δίδεται σε νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.

Από ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE