Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ο Φιλελεύθερος', ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «αδειάζουν» οι Φυλακές, ενώ αναμένονται κι άλλες αποφυλακίσεις λόγω των προεδρικών εκλογών του Ιανουαρίου, κάτι το οποίο συνηθίζεται.
Όσον αφορά το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, αποφυλακίστηκε, μετά τη μείωση της αρχικής του ποινής ο Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος Κτηματολογίου, μετά τον Χαράλαμπο Τσουρή και τον Βενιζέλο Ζαννέτο.
Ο Σουρουλλάς αποφυλακίστηκε μετά από αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης επ’ Αδεία, το οποίο άναψε πράσινο φως για την αποφυλάκιση με όρους. Και αυτός επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπως και ο Βενιζέλος Ζαννέτος.
Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς είχε καταδικαστεί σε 6,5 χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της νομιμοποίησης των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ποινή είχε μειωθεί στα 4,5 έτη, ενώ είχε εκτίσει, μέχρι την αποφυλάκισή του, τα 3 από αυτά.
Για το Σκάνδαλο της Δρομολαξιάς παραμένει στις Φυλακές μόνο ο Ορέστης Βασιλείου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.