ΠΑΦΟΣ: Απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για αποδέσμευση του νομικού συμβούλου του Δήμου

ΠΑΦΟΣ: Απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για αποδέσμευση του νομικού συμβούλου του Δήμου

Πρόταση που υποβλήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου για αποδέσμευση του νομικού συμβούλου του Δήμου από τα καθήκοντά του απορρίφθηκε ομόφωνα από το σώμα.

Κατόπιν τούτου, δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν μεσολαβητική πρόταση που συνιστά ουσιαστικά αναβολή στην λήψη απόφασης ώστε να δοθεί χρόνος διαβουλεύσεων.

Συγκεκριμένα, η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ενώπιόν της τρεις προτάσεις: την απόλυση του Πολύκαρπου Φιλίππου από τη θέση του νομικού συμβούλου του Δήμου Πάφου, την παραμονή του στη θέση αυτή, και τη διαπραγμάτευση μαζί του για να αποδεχτεί συμβιβασμό αποπληρωμής 25 μηνιαίων μισθών και να αποχωρήσει από νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Ειδικότερα η πρόταση του Δημάρχου Πάφου για αποδέσμευση του νομικού συμβούλου αποσύρθηκε, στο πλαίσιο της διαδικασίας επανήλθε, ωστόσο, με πρόταση της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ και απορρίφθηκε από το σώμα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ υπέβαλε πρόταση να αναβληθεί η λήψη απόφασης ώστε να δοθεί ο χρόνος και η δυνατότητα στους εμπλεκόμενους όπως ο Δήμαρχος και ο νομικός σύμβουλος υζητήσουν σε μια προσπάθεια εξεύρεσης κοινής συνισταμένης που θα επιλύσει το πρόβλημα .

Η πρόταση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ προέβλεπε «βελούδινο διαζύγιο» με την αποπληρωμή 25 μηνιαίων μισθών από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, δηλαδή με βάση το μέχρι σήμερα συμβόλαιο του. Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη το όλο θέμα να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη τελεσίδικης απόφασης.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή και αποφασίστηκε αναβολή στη λήψη απόφασης εν αναμονή των διεργασιών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE