ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι ώρες ψηφοφορίας - Στις ΗΠΑ ανοικτά μόνο για 4 ώρες

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι ώρες ψηφοφορίας - Στις ΗΠΑ ανοικτά μόνο για 4 ώρες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών καθορίζονται οι ώρες ψηφοφορίας που θα ισχύσουν για τον Α' Γύρο των Προεδρικών Εκλογών.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Έφορος Εκλογών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα Εκλογική Νομοθεσία, η ψηφοφορία για τις Προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου 2018, στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στη Δημοκρατία, θα αρχίσει η ώρα 7.00 π.μ. και θα διακοπεί στις 12 το μεσημέρι, για διάλειμμα μιας ώρας. Η ψηφοφορία θα επαναρχίσει η ώρα 1 μ.μ. και θα λήξει κανονικά η ώρα 6.00 μ.μ.

Συναφώς ανακοινώνεται ότι οι ώρες ψηφοφορίας για τα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν καθοριστεί ως ακολούθως:

Σημειώνεται ότι ο προεδρεύων υπάλληλος κάθε εκλογικού κέντρου μπορεί, αν παραστεί ανάγκη, να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας το αργότερο μέχρι τις 9.00 μ.μ., αν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων έξω από το εκλογικό κέντρο, που περιμένουν για να ψηφίσουν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Βουλευτικές: Αποχή, θυμός και ρευστή ψήφος, καθοριστικοί παράγοντες για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού - Το μήνυμα που τα κόμματα συνεχίζουν να αγνοούν

Η αποχή δεν είναι απλώς ένας αριθμός. Είναι μήνυμα. Και στις βουλευτικές εκλογές του 2021, το μήνυμα αυτό έγινε πιο ηχηρό από ποτέ. Πάνω από ένας στους τρεις πολίτες επέλεξε να μην πάει στις κάλπες. Δεν πρόκειται για αδιαφορία με την απλοϊκή έννοια που συχνά της αποδίδεται. Πρόκειται για μια συνειδητή στάση, που κρύβει θυμό, απογοήτευση και βαθιά απαξίωση προς το πολιτικό σύστημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE