Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας: Έρχεται ο Νίκολσον και αναλαμβάνει δράση

Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας: Έρχεται ο Νίκολσον και αναλαμβάνει δράση

Στην τηλεόραση του «Άλφα» μίλησε ο Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον, ο οποίος αναλαμβάνει την προεδρία του ΔΣ του νεοσύστατου Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Θα βρίσκεται, όπως είπε, στις 10 Ιανουαρίου στην Κύπρο για να παραμείνει για κάποιο διάστημα και έπειτα θα επισκέπτεται το νησί μερικές μέρες κάθε μήνα.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εξυπηρέτηση του ασθενούς», όπως είπε, ενώ υποσχέθηκε αλλαγές από τον πρώτο χρόνο μετά την έναρξη της μεταρρύθμισης. «Ωστόσο, θα χρειαστεί», όπως δήλωσε, «πολύς χρόνος για να εφαρμοστούν όλες οι πρόνοιες της νομοθεσίας».

Ο Νίκολσον, μάλιστα, σχολίασε και τη στάση των κυβερνήσεων όσον αφορά στο Σύστημα Υγείας. «Η εμπειρία μου, λέει ότι οι κυβερνήσεις είναι συνήθως πολύ πιεστικές σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, παρουσιάζουν συνήθως μια φιλοδοξία η οποία όμως σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλη που τους απομακρύνει από την πραγματική έννοια της Υγείας», υποστήριξε ο άνθρωπος ο οποίος έζησε την κρίση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας με τον θάνατο εκατοντάδων ηλικιωμένων και χρόνιων ασθενών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαριλένας Παναγή (Φιλελεύθερος).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.