ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι αναφορές του Λαβρόφ για την Κύπρο θέμα στη Ρωσία

Οι αναφορές του Λαβρόφ για την Κύπρο θέμα στη Ρωσία

Εξακολουθεί να απασχολεί τα ρωσικά ΜΜΕ η υπόθεση William Browder, με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, να αναδημοσιεύει μέρος των δηλώσεων του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος αναμένει αμερόληπτη έρευνα από τις κυπριακές αρχές.

Ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας “Σημερινή”, η Μόσχα αναμένει ότι τα αρμόδια όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα διεξάγουν αμερόληπτα και πιστά την έρευνα, με τους ενόχους να λογοδοτούν.

Ακόμη, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, η Μόσχα πιστεύει ότι οι κυπριακές αρχές δεν έχουν κλίσει την υπόθεση, αλλά ανέστειλαν απλά την έρευνα, επικαλούμενος πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο νησί μας.

Το ρωσικό δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ομάδα 17 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ζητώντας από την κυπριακή Κυβέρνηση να μην συνεργαστεί με τις ρωσικές αρχές στην υπόθεση Browder, με φερόμενη επενδυτική απάτη, κατά το διάστημα που ο Browder ήταν επικεφαλής της Hermitage Capital.

Ακόμη, γίνεται αναφορά σε επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο William Browder σε κυπριακό Δικαστήριο, στην οποία ζητούσε έκτακτη απαγόρευση μεταφοράς οποιονδήποτε δεδομένων για τις δραστηριότητες του στις ρωσικές αρχές.

Ο Λαβρόφ, σημειώνει ότι ξεκίνησε μια καμπάνια εναντίον της συνεργασία Ρωσίας – Κύπρου, στην οποία συμμετέχουν και κυπριακά μέσα ενημέρωσης, κάτι που κατά τον Ρώσο ΥΠΕΞ, ευνοεί τον Browder και τους κύκλους που τον υποστηρίζουν.

Οι ρωσικές αρχές, καταδίκασαν το 2013 τον Browder ερήμην του, σε εννέα χρόνια φυλάκισης, για αδικήματα που αφορούν φοροδιαφυγή και ψευδή διεκδίκηση φορολογικών ελαφρύνσεων για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, με τον ίδιο να αντικρούει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι έγινε θύμα του ίδιου συστήματος διαφθοράς.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

Επιμέλεια: Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top