Νέα Υόρκη: «Κρέμασε» τον Άγιο Βασίλη έξω από Ναό, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς

Νέα Υόρκη: «Κρέμασε» τον Άγιο Βασίλη έξω από Ναό, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς

Ο πίνακας του ζωγράφου Robert Cenedella απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη κρεμασμένο στον Σταυρό του Χριστού, πάνω από πολλά παιδικά δώρα, ένας συμβολισμός που ενόχλησε περαστικούς

«It’s ho-ho-horrifying!». Πράγματι, η είδηση που μεταδίδει η «New York Post» είναι τρομακτική, ακριβώς έτσι όπως την περιγράφει η εφημερίδα. Ένας καλλιτέχνης επέλεξε να εκθέσει ένα «απαγορευμένο» έργο του έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πατρικίου, του Ρωμαιοκαθολικού καθεδρικού ναού στις Ηνωμένες Πολιτείες, διακοσμημένο σε νεο-γοτθικό στυλ.


Ο πίνακας του ζωγράφου Robert Cenedella απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη κρεμασμένο στον Σταυρό του Χριστού, πάνω από πολλά παιδικά δώρα, ένας συμβολισμός που ενόχλησε περαστικούς, όπως και τους κριτικούς που «έκοψαν» το συγκεκριμένο δημιούργημα από την Έκθεσή του. 

«Ντροπή. Θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον βλάκας, για να χαλάς το Πνεύμα των Χριστουγέννων και τα όνειρα των παιδιών», δηλώνει ένας περαστικός.  
Από την πλευρά του ο καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι ο πίνακας δεν έχει εικονοκλαστική προσέγγιση, ωστόσο, έχει ως μοναδικό σκοπό να ερεθίσει τον θεατή να επιστρέψει στις πραγματικές ρίζες του χριστιανισμού και τον τρόπο που θα έπρεπε να εορτάζονται τα Χριστούγεννα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.