ΕΛΒΕΤΙΑ: Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

ΕΛΒΕΤΙΑ: Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδες στις Άλπεις

Οι τρεις χιονοστιβάδες που εκδηλώθηκαν  στις ελβετικές Άλπεις είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας άνδρας που έκανε σκι κοντά στην κορυφή Χόφαθορν, σε υψόμετρο 2.844 μέτρων, στο καντόνι του Βαλαί στο νότιο τμήμα της χώρας, έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από μια χιονοστιβάδα, σήμερα (σ.σ. 25/12) το πρωί.

Τον 39χρονο Ελβετό εντόπισαν σύντομα και ανέσυραν οι φίλοι του ωστόσο οι ομάδες διάσωσης επιβεβαίωσαν επιτόπου τον θάνατό του.

Στο καντόνι του Γκριζόν, στη δυτική Ελβετία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας τουρίστας, ο οποίος αγνοείτο από το Σάββατο, βρέθηκε επίσης νεκρός. Πρόκειται για έναν 31χρονο Γάλλο που επιχείρησε να κάνει ανάβαση στο όρος Γκλατβάνγκ μονάχος του το Σάββατο το απόγευμα, αφού έκανε σκι στην περιοχή με τη σύντροφό του.

Καθώς δεν επέστρεψε, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες και η σορός του άνδρα εντοπίστηκε σε ένα φαράγγι χθες (σ.σ. 25/12) το πρωί. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσε μια χιονοστιβάδα κατά την κατάβασή του από το βουνό και ο όγκος του χιονιού τον παρέσυρε για περισσότερο από 1 χλμ σε βραχώδες έδαφος.

Σε ένα τρίτο περιστατικό, πέθανε τελικά μία από τους τρεις πεζοπόρους που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα το Σάββατο στο Βαλαί, μετέδωσε το ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο SRF επικαλούμενο την αστυνομία.

Η ομάδα έκανε πεζοπορία σε υψόμετρο 2.700 μέτρων στην περιοχή Σεντ Λικ όταν συνέβη το δυστύχημα. Ένας εκ των τριών κατάφερε να απεγκλωβιστεί και τηλεφώνησε στις αρχές.

Και οι τρεις διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου η μία, μια 29χρονη γυναίκα από το ελβετικό καντόνι Βω, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της χθες(σ.σ. 24/12) το βράδυ.

Από CNN Greece

*Φωτογραφία αρχείου 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

ΔΗΣΥ: Στο Εκτελεστικό Γραφείο οι αποφάσεις για Φαίδωνος και Γυψιώτη - Ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας και την πολιτική ευθύνη

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός βρίσκεται σήμερα, αντιμέτωπος με μία κρίσιμη πολιτική πρόκληση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος συνεδριάζει για να εξετάσει τις συνέπειες της αργίας που έχει επιβληθεί στους Δημάρχους Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, και Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη. Οι δύο υποθέσεις ξεπερνούν τον νομικό χαρακτήρα και γίνονται καθαρά πολιτικά ζητήματα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ, η οποία καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στο τεκμήριο αθωότητας, την πολιτική ευθύνη και την κοινωνική πίεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE