ΙΣΡΑΗΛ: Επαφές με 10 χώρες για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ

ΙΣΡΑΗΛ: Επαφές με 10 χώρες για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ βρίσκεται σε επαφή με «τουλάχιστον 10 χώρες» αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα η υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζίπι Χοτόβελι.


«Έχουμε επαφές με τουλάχιστον 10 χώρες ορισμένες εκ των οποίων στην Ευρώπη» αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, επισήμανε η Ισραηλινή υφυπουργός στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Γουατεμάλα περί μεταφοράς της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ.

Η υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δεν γνωστοποίησε τα ονόματα των χωρών που πιθανόν ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Γουατεμάλας.

Το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Ισραήλ, επικαλούμενο ισραηλινές διπλωματικές πηγές, αναφέρθηκε σε χώρες όπως η Ονδούρα, οι Φιλιππίνες, η Ρουμανία και το Νότιο Σουδάν μεταξύ των κρατών που ενδέχεται να πάρουν μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ωστόσο, όπως μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο, προς το παρόν γίνεται λόγος για επαφές κι όχι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά στο εγγύς μέλλον των πρεσβειών αυτών των χωρών στην Ιερουσαλήμ.

Από tanea.gr

*Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE