Αποσύρονται οι αστυνομικές ενισχύσεις από την Καταλονία μετά τις εκλογές

Αποσύρονται οι αστυνομικές ενισχύσεις από την Καταλονία μετά τις εκλογές

Οι αστυνομικές ενισχύσεις που είχαν αναπτυχθεί στην Καταλονία με αφορμή το απαγορευμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, που διεξήχθη την 1η Οκτωβρίου, άρχισαν την Τετάρτη να αποσύρονται από την περιοχή, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Αστυνομικοί και οι πολιτοφύλακες που είχαν σταλεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ως ενίσχυση στην περιοχή «θα αποσυρθούν σταδιακά, έως το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου δεν αποσαφήνισε πόσα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αφορά η απόφαση απόσυρσης. Από την πλευρά της, η εφημερίδα El Pais υπολόγισε τις ενισχύσεις σε 10.000 αστυνομικούς και πολιτοφύλακες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Κυπριακό: Η επίσκεψη Γκουτέρες ανοίγει νέο κύκλο διπλωματικών διεργασιών-Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο- Το δύσκολο στοίχημα της επανέναρξης των συνομιλιών

Σε μία από τις σημαντικότερες διπλωματικές στιγμές των τελευταίων ετών για το Κυπριακό, εξελίσσεται η επικείμενη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου, σε μια περίοδο έντονης κινητικότητας τόσο σε επίπεδο ΟΗΕ όσο και μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE