ΑΟΖ: Θα γυρίσει τον χρόνο στο οικόπεδο 6 το γεωτρύπανο Saipem 12000 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΟΖ: Θα γυρίσει τον χρόνο στο οικόπεδο 6 το γεωτρύπανο Saipem 12000 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Παραμονή πρωτοχρονιάς ή 1η Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ στον στόχο «Καλυψώ» του οικοπέδου 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης στο κρατικό ραδιόφωνο, όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Όπως είπε, η γεώτρηση, που είναι δύσκολη καθώς θα φτάσει στις 3.500 μέτρα, θα διαρκέσει περίπου 35 ημέρες και αν είναι επιτυχημένη θα ανοίξει τον δρόμο για ακόμα μια γεώτρηση το 2018.

Σε σχολιασμό του αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας, ο κύριος Λακκοτρύπης παραδέχτηκε ότι εκδίδει NAVTEX με μεγαλύτερη ένταση, δεσμεύοντας μεγαλύτερες περιοχές, ενώ δήλωσε ότι το τουρκικό γεωτρύπανο ήταν κοντά στη Σικελία με προορισμό την Κωνσταντινούπολη αλλά από χθες (27/12) δεν εντοπίζεται το στίγμα του.

Πάντως, ο Υπουργός υποστηρίζει ότι η Λευκωσία είναι αποφασισμένη να πετύχει τους στόχους της και παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική της.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE