Η Τουρκία προκαλεί επεισόδιο με γερμανικό πλοίο βόρεια της Λήμνου

Η Τουρκία προκαλεί επεισόδιο με γερμανικό πλοίο βόρεια της Λήμνου

Στο σημείο σπεύδει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού

Επεισόδιο προκλήθηκε βόρεια της Λήμνου, όταν οι τουρκικές Αρχές, μέσω ασυρμάτου, ζήτησαν από καπετάνιο γερμανικού ερευνητικού πλοίου να αποχωρήσει από την περιοχή.

Το πλοίο,που ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, διεξάγει έρευνες για λογαριασμό ελληνικών συμφερόντων βορείως της νήσου Λήμνος, όμως οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι πλέει εντός χωρικών υδάτων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο καπετάνιος χάραξε πορεία με σκοπό να απομακρυνθεί από την περιοχή, όμως δέχτηκε κλήση από τις ελληνικές Αρχές να παραμείνει καθώς βρίσκεται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Στην περιοχή σπεύδει και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Έλλη».  

Από Protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE