Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο
Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής του Μάντσεστερ, η φωτιά ξέσπασε στον 9ο όροφο του 12ώροφου κτηρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Afflecks Palace, πλησίον της κεντρικής αγοράς της πόλης. Οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα στον 10ο όροφο, ενώ πολλά διαμερίσματα έχουν ήδη καταστραφεί ολοσχερώς.
Οι φλόγες και οι καπνοί έχουν κατακλύσει πολλούς ορόφους, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα, δίχως να έχει γίνει γνωστό αν στο κτήριο βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι. Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 12 οχήματα της Πυροσβεστικής.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων και των ασθενοφόρων. Ο εκπρόσωπος, δε, καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν, καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους, για να προφυλαχθούν από τον καπνό και άλλα βλαβερά στοιχεία.
Από Πρώτο ΘΕΜΑ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις