ΑΟΖ: Στον βυθό το τρυπάνι του Saipem 12000 – Πιάνει δουλειά με το νέο έτος

ΑΟΖ: Στον βυθό το τρυπάνι του Saipem 12000 – Πιάνει δουλειά με το νέο έτος

Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου αναμένεται να πιάσει δουλειά το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο στόχος «Καλυψώ» έχει ήδη επιτευχθεί και το τρυπάνι του Saipem 12.000 έχει ακουμπήσει τον βυθό της περιοχής.

Υλικά μεταφέρονται συνεχώς προς το γεωτρύπανο της γαλλο-ιταλικής κοινοπραξίας, ενώ πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας παρακολουθεί από μεγάλη απόσταση, χωρίς ωστόσο να προβεί ακόμα σε προκλητικές ενέργειες.

Πάντως, η Λευκωσία έχει προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα σε ενδεχόμενη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, τη στιγμή που η Τουρκία έχει παράνομα δεσμεύσει με NAVTEX ολόκληρη την περιοχή, για σεισμογραφικές έρευνες του Μπαρμπαρός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών, για τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE