Στον… αέρα βρίσκεται το μέλλον του Τάκη Λεμονή στον ερυθρόλευκο πάγκο και κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει αν θα αντικατασταθεί άμεσα ή θα συνεχίσει στο πόστο του έως το τέλος της σεζόν.
Το σίγουρο είναι ότι οι φήμες και οι πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Έλληνα τεχνικού μόνο… φρέσκες δεν είναι, καθώς εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορούσε σε κύκλους μάνατζερ και δημοσιογράφων πως ο Ολυμπιακός αναζητά εγνωσμένης αξίας προπονητή για να διεκδικήσει με περισσότερες… περγαμηνές το πρωτάθλημα.
Ωστόσο, τώρα είναι η πρώτη φορά που τόσο πολύ έντονα και με τόσες μαζεμένες πληροφορίες δημοσιεύονται οι προσπάθειες των Ερυθρολεύκων να βρουν έναν προπονητή με «διεθνές» προφίλ.
Αυτό ακριβώς είναι και το μεγάλο μειονέκτημα, που βρίσκουν στον Τάκη Λεμονή οι διοικούντες τον Ολυμπιακό. Ότι δηλαδή, δεν είναι ένας προπονητής, που να μπορεί να εμπνεύσει σεβασμό στους πολλούς ξένους παίκτες της ομάδας.
Ο έμπειρος τεχνικός είναι στρατιώτης της ομάδας, όμως καλώς ή κακώς θεωρείται τεχνικός «παλαιάς κοπής», με κάποιες ξεπερασμένες αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο, ενώ σίγουρα, οι ποδοσφαιριστές πάντοτε λαμβάνουν υπόψιν τους και το κασέ του προπονητή που έχουν απέναντί τους για το αν και πόσο θα τον σεβαστούν…
Παράλληλα, είναι γεγονός και δεν μπορεί με τίποτα να αγνοηθεί πως ο 58χρονος τεχνικός έχει «χάσει» τα αποδυτήρια. Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι παίκτες που… πίνουν νερό στο όνομά του, όπως ο Ανσαριφάρντ και ο Σισέ, όμως δεν είναι η πλειοψηφία.
Τα κρούσματα απειθαρχίας δεν αντιμετωπίστηκαν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο και μάλιστα, γίνονται όλο και περισσότερα με το πέρασμα του χρόνου κι αυτό εν πολλοίς χρεώνεται στον Τάκη Λεμονή, που κατά καιρούς προσπάθησε να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το… χαλάκι και όχι να τα καθαρίσει.
Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι όλα τα ματς ο Ολυμπιακός τα παίρνει «με την ψυχή στο στόμα». Δεν έχει «καθαρές» νίκες, με πειστικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, ενώ όντας στην ομάδα ο Ελληνας τεχνικός για περισσότερους από τρεις μήνες δεν έχει κατορθώσει ακόμα να βρει ένα σταθερό και αποτελεσματικό σχηματισμό.
Ο Ολυμπιακός παίρνει τα περισσότερα ματς στο β’ ημίχρονο, είτε με ατομικές ενέργειες κάποιων παικτών του (όπως του Μάριν με τον ΠΑΣ και του Κούτρη με τον Λεβαδειακό) είτε με «ανακάτεμα της τράπουλας» (αλλαγή συστημάτων σε 4-4-2 και 4-3-2-1), αλλά με τον ίδιο τον Ελληνα προπονητή να παραδέχεται πως οι παίκτες δρουν περισσότερο με το ένστικτο σε αυτές τις περιπτώσεις και λιγότερο επειδή τα σχήματα αυτά έχουν δουλευτεί κατάλληλα στις προπονήσεις.
Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό προβληματισμό στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ και ίσως τώρα να βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία για να προχωρήσουν στην ομάδα και σε αλλαγή προπονητή… Όλα όμως, παραμένουν ανοιχτά.
Πηγή: sportdog.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις