ΒΟΥΛΗ: Αποφασίζουν για τους χαμηλοσυνταξιούχους – Η πρώτη Ολομέλεια της χρονιάς

ΒΟΥΛΗ: Αποφασίζουν για τους χαμηλοσυνταξιούχους – Η πρώτη Ολομέλεια της χρονιάς

Συνέρχεται στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης (3/1) η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων προκειμένου να εξετάσει την αναπομπή του νόμου για τους χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες δυο αναπομπές νόμων που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς στης Αστυνομία.

Αναμένεται, επίσης, η Βουλή με απόφασή της να εξουσιοδοτήσει τη διενέργεια δαπάνης από νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου για το μήνα Φεβρουάριο του 2018 (δωδεκατημόριο Φεβρουαρίου).

Ο ένας αναπεμφθείς νόμος στόχευε σε άρση του χρονικού περιορισμού υποβολής αίτησης για πρόσθετο επίδομα μέσω του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην έκθεσή της προς την Ολομέλεια της Βουλής, ενημερώνει το νομοθετικό σώμα ότι ομόφωνα αποφάσισε να αποδεχθεί την αναπομπή του νόμου περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών, αφού τέθηκε ενώπιον της το κείμενο του νομοσχεδίου με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθετεί υπό όρους, το στόχο που είχε η Επιτροπή Εργασίας με την προώθηση και ψήφιση του αναπεμφθέντος νόμου.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί και ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σε ό,τι αφορά τις αναπομπές των δύο νόμων για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία που εξετάστηκαν σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών στις 2 Ιανουαρίου, η έκθεση της Επιτροπής προς την Ολομέλεια αναφέρει ότι τα κόμματα θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE