«Τρολάρουν» ασύστολα πριν τις Προεδρικές – Σάτιρα με εμμονές; - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Τρολάρουν» ασύστολα πριν τις Προεδρικές – Σάτιρα με εμμονές; - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, οι πολιτικοί και η πολιτική εμπνέουν ανθρώπους να σατιρίσουν και να διακωμωδήσουν τις καταστάσεις.

Ειδικότερα, οι προεκλογικές περίοδοι δίνουν μεγάλες αφορμές για τη δημιουργία φιλμακίων, εικόνων ή σχολίων από ανθρώπους που έχουν το ταλέντο ή το χιούμορ.

Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν και άνθρωποι που εργολαβικά σατιρίζουν υποψήφιους προς όφελος άλλων. Κάποτε συμβαίνει και κάποτε όχι.

Όπως και να ’χει ο κωμικός οφείλει να έχει άποψη, αλλά όχι εμμονή. Οφείλει να αποφεύγει τη στρατευμένη σάτιρα για να διατηρεί και την κωμικότητά του.

Στην Κύπρο υπάρχουν και τα δύο κομμάτια της σάτιρας. Κάποτε εξαγόμενη και από Επιτελεία, η σάτιρα περιπλέκεται στις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Πάντως, με μια μικρή έρευνά μας στο διαδίκτυο, υπερέχει η διακωμώδηση του υποψηφίου Προέδρου και του Επιτελείου του.

Χωρίς, σαφώς, να υπονοούμε το οτιδήποτε, η σελίδα Μαϊμούνα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Facebook φαίνεται να επικεντρώνεται στον Νικόλα και στις υποσχέσεις του.

Δείτε μερικά από τα εικονίδια που έφτιαξε η εν λόγω σελίδα:

Γενικότερα, η σάτιρα για να παραμένει σάτιρα θέλει προσοχή. Όχι όρια, αλλά προσοχή. Διότι η κλωστή ανάμεσα στη σάτιρα και τη στρατευμένη σάτιρα είναι πολύ λεπτή.

ΑΛ.ΜΙΧ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση: ΠτΔ - «Δεν συζητήθηκαν σήμερα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, επιθετικός ο τόνος του κ. Τατάρ»

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση: ΠτΔ - «Δεν συζητήθηκαν σήμερα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, επιθετικός ο τόνος του κ. Τατάρ»

Το μήνυμα ότι ο στόχος είναι να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά μετέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στους δύο ηγέτες – τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Τ/κ ηγέτη - κατά την συνάντηση που είχαν το Σάββατο στην έδρα των Ηνωμένων  Εθνών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE