Ν. Παπαδόπουλος: «Ο Πρόεδρος εν έχει διάθεση διεκδίκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου»

Ν. Παπαδόπουλος: «Ο Πρόεδρος εν έχει διάθεση διεκδίκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου»

Καμία διάθεση δεν έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις μετά τους εορτασμούς των Θεοφανίων στη Λάρνακα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ενώ είχε δύο ευκαιρίες να ανακαλέσει την απαράδεκτη, επικίνδυνη και λανθασμένη του δήλωση σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, επέλεξε να μην το πράξει. Τώρα η κυβέρνηση Αναστασιάδη κρύβεται πίσω από την ελληνική κυβέρνηση και δηλώνει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατάθεση των συντεταγμένων, εάν δεν έχει πρώτα τα σχόλια της ελληνικής κυβέρνησης».

Αφού ανέφερε πως «δεν έχει καμία απολύτως σχέση το ένα με το άλλο», ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι «η Κύπρος δικαιούται άμεσα να καταθέσει τις συντεταγμένες στα Ηνωμένα Εθνη. Οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία απλά αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του κ. Αναστασιάδη» ανέφερε προσθέτοντας πως «καμία διάθεση δεν έχει να διεκδικήσει και να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

ΠτΔ – Ερχιουρμάν: Στις 8 Μαίου η συνάντηση – «Ο ορίζοντας του τέλους του 2026 δεν πρέπει να χαθεί»

Στις 8 Μαϊου, στις 16.00, θα πραγματοποιηθει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, ανακοίνωσε, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE