Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στα κατεχόμενα, στο 62,44% η συμμετοχή

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στα κατεχόμενα, στο 62,44% η συμμετοχή

Έκλεισαν στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 7/1οι κάλπες στα κατεχόμενα, με τη συμμετοχή στις παράνομες εκλογές να ανακοινώνεται στις 17.30 ότι έφτανε στο 62,44%.
 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «πρόεδρος» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ, αφού επανέλαβε ότι τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ανά «επαρχία» στις 17.30 είχε ως εξής: Λευκωσία 61%, Αμμόχωστος 57,26%, Κερύνεια 58,5%, Μόρφου 62,2%, Τρίκωμο 62,5%, Λεύκα 73,16%.
 
Η κ. Σιεφίκ ανακοίνωσε επίσης ότι πρώτα θα καταμετρηθούν οι ψήφοι με σφραγίδες και μετά οι μεικτοί ψήφοι (οριζόντια ψηφοφορία). Η καταμέτρηση θα γίνεται επιτόπου σε κάθε κάλπη και τα αποτελέσματα θα στέλνονται με το τηλέφωνο, με φωτογραφία ή με viber στο «συμβούλιο», το οποίο θα τα καταμετρά και θα ανακοινώνει το συνολικό αριθμό και ποσοστό (όχι ανά «επαρχία»).
 
Σύμφωνα με την ίδια, όπως μεταδόθηκε και από τον Τύπο, φαίνεται πως σε αυτή την "εκλογική" διαδικασία προτιμήθηκε περισσότερο η οριζόντια ψηφοφορία ενώ σημείωσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε αυτές τις «εκλογές» θα καταμετρηθούν χωριστά οι σφραγίδες και οι μεικτοί ψήφοι (οριζόντια ψηφοφορία) σε δύο πίνακες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE